Колко време преди пътуване да запазим кола

Коли под наем

Колко време преди пътуване да запазим кола

 

Проучвания показват, че в Европа се наемат милиони автомобили всяка година, а напоследък част от статистиката е и България, където тази услуга започна да става все по-популярна.

 

Всички помним, че в недалечното минало се предлагаха автомобили под наем единствено в големите курортни комплекси като Слънчев бряг и Златни пясъци, а търсенето и предлагането извън тях беше наистина незначително.

 

Днес, обаче, определено нещата са се променили доста сериозно, а най-много рент-а-кар фирми има вече не в курортните центрове, а в София, където услугата се ползва от всички, включително и от голям брой местни жители и бизнес туристи от други градове на страната.

 

Как да си осигурим удобен превоз в столицата

 

Ако и друг път сте пътували по работа в София, вероятно добре знаете, че за вас най-удобният начин за придвижване от една точка на столицата до друга е със собствен автомобил.

 

Макар и обществения транспорт в града да е на ниво, все пак той спазва определен график, движи се по маршрут и разписание, а и не ви позволява да имате каквото и да било лично пространство докато го ползвате.

 

Ако пътувате по работа от по-отдалечено място, като Варна или Бургас например, пътят до столицата лесно може да ви отнеме цял ден, особено ако идвате някъде от северното Черноморие.

 

Това прави най-удачно да пътувате със самолет, но недостатъкът при пристигане в София ще е липсата на личен превоз в рамките на града. Начинът, по който можете да оптимизирате нещата е като съчетаете въздушен транспорт и рент-а-кар.

 

Колко време преди пътуване трябва да запазим колата, която искаме

 

Най-добре би било да наемете автомобил, с който да обикаляте из града спокойно, а за да получите оптимално добра цена имате две възможности. Или трябва да запазите колата предварително, или да наемете нещо, което е на промоция.

 

Най-добрият прозорец от време за да наемете кола на оптимално добра цена започва около 6 месеца преди пътуването и приключва около 3 месеца преди това (вижте предложенията на SpeedyCars.eu).

 

Освен това, можете винаги да намерите и някоя промоция, която да ви позволи да наемете отбрани автомобили на цена, която е сериозно намалена. Неудобството тук е, че ще трябва да ползвате това, което е на разположение. И в двата случая, обаче, ще получите цена, която при всички положения е по-добра, отколкото ако пътувате из столицата с такси.





{START_COUNTER}